Wallin & Partners attraktiva arbetsplats

Wallin & Partners är advokatbyrån som ville skapa en attraktiv arbetsplats med sitt nyöppnade advokatkontor. Ett kontor som skulle andas kompetens och professionalism.

Spara

Wallin & Partners vision om sitt kontor

Wallin & Partners är specialiserade på kommersiell tvistelösning och är en jämställd samt icke-hierarkisk advokatbyrå med en enkel, snabb och effektiv organisation.

Tillräckligt stora för att kunna hantera de största tvisterna, men också tillräckligt små för att vara specialister och ta sig an mindre fall. De ville skapa en attraktiv arbetsplats för sitt nyöppnade advokatkontor på Birger Jarlsgatan. Ett kontor som skulle andas kompetens och professionalism.

Uppdraget från Wallin & Partners

Redan 2017 fick MER Arkitekter sitt första uppdrag tillsammans med Wallin & Partners. Uppdraget gällde att etablera den då nya verksamheten på Blaiseholmsgatan. Man jobbade fram en tydlig idé kring koncept och uttryck. Råa material, skandinavisk enkelhet, stilrent, tidlöst och sobert, klassiskt och välkomnande. När man sedan 2020 flyttade vidare till Birger Jarlsgatan var det en självklarhet att fortsatta på inslagen väg.

MER Arkitekter fick i uppdrag att utforma kontoret för en organisation med enkelhet, snabbhet och effektivitet som värdeord. Uppdraget har nu resulterat i ett skalbart koncept som speglar skandinavisk enkelhet med en touch av lyx, med platsritade möbler och handplockad konst.

Tydligt koncept och återanvändning

Investeringarna från första adressen återanvändes, hamnade i ett annat sammanhang och kändes lika aktuella som dom var 2017. Det är ett viktigt kvitto på att man redan i det första uppdraget jobbat fram ett tydligt koncept att hålla sig till. MER lyckades spegla vilka Wallin & Partners var då och vilka man ville vara i framtiden. Allting blir lättare och betydligt mer kostnadseffektivt.

Wallin & Partners kontor är som en liten juvel. Stor vikt har lagts vid belysning, färgsättning, materialval och möbelval. Man hänförs av takhöjd, takrosetter, spegeldörrar och burspråk. Till det kommer också utsmyckning i form av konst och vackra vardagsföremål som alltid bidrar till det där lilla extra. Här finns något för alla. För kund såväl som medarbetare.

Motivering nominering - "Sveriges snyggaste kontor "

Genom ett nytt inredningskoncept har MER Arkitekter tagit vara på och förstärkt husets karaktär. Med hjälp av lugn färgsättning samt runda, organiska former har vi skapat en representativ och inbjudande miljö.


Inflyttningsår: 2020
Fotograf: Emil Fagander
Ansvarig: Anna Lovehed
Projektledare: Pernilla Silfver
Inredningsleverantör: MER Arkitekter

Relaterade inlägg

Laddar inlägg