First impression last – första intrycket gör skillnad för upplevelsen av ditt kontor

Du har inte många sekunder på dig att göra ett första intryck, det gäller både människor och miljöer. Det har forskats mycket på hur lång tid och varför ett första intryck talar om för oss vad vi tycker om en människa eller ett företag. Det är därför relevant att fråga sig - vad som ger dina kunder, medarbetare och potentiella medarbetare det första intrycket på ditt kontor!?

Spara

Digital vs. fysisk miljö

Alla vet att ett företags hemsida idag har en stor betydelse för företagens image, den ska ge ett positivt första intryck. Men är vi lika noga i det fysiska mötet, innan någon klivit in i vårt fysiska kontor eller miljö? Vad kan företag göra för att förvandla den intetsägande transportsträckan till hissen, göra den välkomnande och samtidigt signalera företagets värderingar, kultur och känsla. Låta kundupplevelsen börja redan innanför ytterdörrarna!

Transportsträckan till hissen

Att det finns en fungerande kontorsstädning är såklart en hel- och renhetsfaktor, men vad händer på väg fram till hissen eller entrén utöver det, vad signalerar det fysiska rummet? Vad finns det för stämning? Här finns ofta en fantastisk chans att med hjälp av en inbjudande miljö bestående av växtväggar och växter i planteringskärl både mjuka upp och ge besökaren en positiv känsla

Så förmedlar du värderingar och kultur

Fundera över vad det är ni förmedlar idag och vad vill ni förmedla - till både kunder, leverantörer och medarbetare.
En arbetsplats bör först och främst handla om att engagera och möjliggöra för varje medarbetare att göra ett så bra arbete som möjligt. Medarbetare idag vill ha en bra arbetsplatsupplevelse och de vill att deras arbetsplats reflekterar organisationens varumärke och uppdrag på ett trovärdigt och inspirerande sätt.

Ett exempel på ett företag som inte bara tittade på sin innemiljö utan också lät kontoret avspegla stadens puls är spanska IMPACT HUB SPAIN. De valde även att satsa på just entrén, där de ville vara en del i staden och låta grannarna (!) delta i företaget aktiviteter.

För företag som inte har möjligheten att gå så långt som IMPACT HUB SPAIN, kan det räcka med att måla ett helt rum i samma färg som ert varumärke, flytta in naturen med hjälp av underhållsfria växtväggar, trämaterial och såklart naturljud. Oavsett hur man väljer att inreda, utforma och anpassa ett kontor eller miljön så glöm inte bort det som är utanför entrén, det är där kontakten börjar - på riktigt.

Hur länge en medarbetare stannar på sin arbetsplats beror nämligen på utformningen av kontoret. Det visar en rapport från 2015 gjord av organisationen Human spaces. I den uppgav en tredjedel av de 7 600 tillfrågade att just miljön påverkar tiden.


https://www.frameweb.com/project/impact-hub-piamonte-madrid

Relaterade inlägg

Laddar inlägg