Hur skapar du en hållbar miljö hemma? Här får du 6 snabba tips

Vi behöver säkerställa att arbetsmiljön där hemma är nästintill lika bra som på kontoret. Om man har de rätta digitala lösningarna så kan hemmakontoret bli ett realistiskt alternativ till den ordinarie arbetsplatsen. Men den fysiska miljön då?

Spara

Det är lätt att bara fokuserar på de digitala verktygen och de digitala möjligheterna. De är naturligtvis jätte viktiga men det finns en annan del som är lätt att glömma bort, vår fysiska miljön och hur vi använder vår miljö. Nedan får du 6 tips som kan underlätta din vardag.

1. Agera hållbart

Försök arbeta så aktivitetsbaserat du bara kan och variera din arbetsplats så mycket det går. Sitt inte på samma plats en hel dag utan variera dig. Självklart kan utmaningen vara att man inte bor så stort men det finns oftast fler alternativ än du anar- soffan, köksbordet eller en hög skänk kan också fungera som en arbetsplats. När du byter arbetsplats får du på automatik en naturlig paus.

2. Stå upp för en hållbar hälsa

Alla har inte ett ståbord hemma av naturliga skäl. Men då kan du istället bygga på höjden med vad som finns hemma för att komma upp i rätt höjd. En strykbräda kan dessutom fungera bra som ett höj- och sänkbart bord. Om du har en laptop kan du ställa den i ögonhöjd och komplettera med ett separat tangentbord för att avlasta nacken.

3. Kom ihåg att socialisera

Sociala interaktioner, informella kontakter och idéutbyte är tyvärr något som inte kommer lika naturligt vid hemarbete. Se till att boka regelbundna fikatider. Nyttja kommunikationsverktyg som Teams, Skype, Zoom och Hangouts och till att ta en kaffepaus tillsammans med andra.

5. Walk and talk

Alla möten kräver inte en delning/visning av en skärm – ta då och boka ett “walk-and-talk”-möte. Då får du en härlig promenad samtidigt som du pratar med dina kollegor eller kunder.

6. Tänd och släck

Kom ihåg att ljus påverkar trivsel, välmående och kreativitet. Variera din ljusmiljö med flera olika ljuskällor. Att ha en datorskärm som enda ljuskälla kan fungera i kortare perioder men gör dig trött i längden. Kom ihåg att använda ljuset utomhus så mycket du kan och sätt dig nära ett fönster.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg