Att arbeta hemifrån - omförhandling av strategier sker

Vi lever mitt i ett stort experiment. Tänk att så många av oss sitter hemma och jobbar! Här är en kort video där jag, Lena Lid Falkman- ledarskapsforskare, pratar om begreppen integrera-separera. Det är två koncept som finns inom arbetslivsforskningen, som talar om hur människor använder strategier för att hantera balans och obalans mellan arbetsliv och privatliv.

Spara

Integrera eller separera arbetslivet eller resten av livet?

Teknologi genomgår en ständig evolution. Det orsakar en revolution i vårt arbetsätt. Det är tydligt att vi inte längre är beroende av tid och plats på ett sätt som vi varit förut. Är man kunskapsarbetare så kan man jobbar var som helst, när som helst.

Det har varit förutsättningen för det stora experiment vi lever i just nu - att jobba så mycket hemifrån. Begreppen integrera/separera har funnits inom arbetslivsforskningen ett tag. Detta för att visa på hur människor gör strategier för att hantera arbetslivet i förhållande till privatlivet. Till exempel kan en person välja att aldrig göra jobbaktiviteter hemma (svara på mejl eller telefon), medan andra inte vill göra det. Någon annan väljer att aldrig göra privata aktiviteter på jobbet, som att boka en resa, medan andra inte gör det. Vi är olika. Det ena behöver inte vara fel, men strategierna vi har påverkar oss själva, och andra.

Arbeta var som helst under arbetstid

En viktig bas för uppdelningen är just tid och plats. En total integrerare jobbar var som helst, när som helst. En total separerare jobbar på arbetstid vid sin arbetsplats. Man kan vara platsseparerare/tidsintegrerare. Då jobbar man när som helst, men bara vid sin arbetsplats. Eller så är man en platsintegrerare/tidsseparerare. Då jobbar man var som helst, men bara under arbetstid.

I mars och april genomförde jag 17 intervjuer på ett företag, med allt från VD till ekonomiassistent. Det blev tydligt att det faktum att de jobbade hemifrån hade fått de flesta av dem att omförhandla sina strategier just när det gäller tid och plats. Arbetstiden flyter lätt ut när man sitter hemma, och det är också lätt att sitta på fler ställen i hemmet, och på det sättet "spilla" ut jobb hemma.

Vilka strategier man väljer, är upp till var och en. Det viktiga är nog snarare att man valt sina strategier medvetet.

Strategier för att hantera integration/separation arbetsliv/privatliv under pandemin

  • Vad passar dig bäst? Är det lättare för dig att slappna av på kvällen om du hållt dig till arbetstider?
  • Vad passar dig? Kan du bestämma dig för ett par ställen hemma, som köket och vardagsrummet, men låta bli andra, som sovrummet, för att inte allt ska bli arbete?
  • Hur påverkar dina strategier din omgivning? Kanske är det toppen för dig att dunka iväg mejl på söndag förmiddag. Men hur påverkar det dina kollegor? Antingen kommer ni överens om att det är ok, att det är var och ens ansvar att bestämma själv. Eller så börjar ni använda tidsinställningen i mejlprogrammet.
  • Använd symbolik för att markera för dig själv när du är ledig eller jobbar. Vi behöver alla återhämtning. Därför kan det vara bra att markera för sig själv när man jobbar respektive är ledig. Själv sätter jag på mig läppstift och vanliga byxor när jag jobbar. När jag sen blir ledig (fortfarande hemma i samma hus) tar jag bort läppstift och sätter på mysbyxor. Så även om det lockar att delta i digitala möten i noppiga väl ingådda mysbrallor, så byter jag om till riktiga byxor. För mysbrallorna är helt enkelt ledighet och återhämtning.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg