Fastoffice - Kontorshybrid lösning

Fastoffice- en kontorshybrid mellan kontorshotell och ett traditionellt kontor finner du i den gamla industribyggnaden som tidigare huserade Ericsson som enda hyresgäst. Som nu är en plats för många företag med olika verksamhetsinriktningar.

Spara

"Det moderna kontoret" blev Fastoffice

Hemsta Works, som ägs av fastighetsbolaget Fastpartner, är en fastighet på 45 000 kvm söder om Gävle City. Fastigheten har de senaste åren genomgått en stor utveckling. Den gamla industribyggnaden som tidigare huserade Ericsson som enda hyresgäst är nu en plats för många företag med olika verksamhetsinriktningar. Men det har varit en lång resa och stor utmaning att fylla dessa stora vakanser.

Som ett led i detta har Fastpartner tagit fram en affärsplan där vi valt att lyfta fram olika viktiga aspekter för att kunna utveckla fastigheten i rätt riktning. En del i denna plan var att skapa något som vi valde att kalla – ” det moderna kontoret”. Det moderna kontoret mynnade till slut ut i det vi nu kallar för Fastoffice, en kontorshybrid mellan kontorshotell och ett vanligt kontor.

Den tidigare ljusfattiga och svåruthyrda 2 500 kvm stora produktionsytan är nu konverterad till en toppmodern kontorsyta.
Resultatet blev jättebra och långt över våra förväntningar! Vi har också fått mycket positiv feedback av både hyresgäster och besökare.

Erbjuder ett flexibelt koncept

Fastoffice erbjuder sina hyresgäster toppmoderna funktionella ytor i ett mycket flexibelt koncept. Just flexibilitet tror de är en stark framgångsfaktor i framtiden för att locka nya hyresgäster. Det ska vara möjligt att hyra ett fullt utrustat kontor som erbjuder högsta funktion och modernitet på flexibla avtalstider.

Historiskt sett har det ofta varit dyra kostnader i samband med lokalanpassningar som bidragit till att hyresgästerna varit tvungna att skriva långa hyresavtal. I vissa fall har det visat sig vara mycket begränsande med långa hyresavtal då ett företag är under ständig förändring och behovet varierar över tid. Att sitta i långa avtalstider gör då att utrymmet för företag att ta beslut och möjligheter att göra förändringar krymper.

Skapar förutsättningar för hyresgästerna

Kontorskonceptet skapar förutsättningar för hyresgästerna att vara mera fria i sina beslut i framtiden och samtidigt får de allt det som de nya moderna kontoret ska innehålla. Som en gemensam social lounge, aktivitetsyta, mötesrum och uteplatser i en miljö som här har en stark koppling till det industriella och lite ruffa arvet som får leva kvar.

Kontorsenheterna vänder sig mot den inre kärnan där vi med varma kulörer, mjuka material, takljus, genomarbetat belysningskoncept och en stor variation i möbleringen har skapat en mötesplats som blir värdeskapande och sammanförande. Fastoffice är därför fantastiskt!

Motivering nominering - "Sveriges snyggaste kontor"

Arbetet med denna industrifastighet började för flera år sedan och kontorshotellet är ett led i det fortsatta arbetet med att förädla detta område som bär på ett industriellt arv. Vi har velat skapa en plats för möten, där människor och företag kan dela erfarenheter och idéer, där det sociala kittet blir en värdeskapare för individ och verksamhet.

Vi har valt att behålla de lite ruffa inslagen som andas industri genom att förstärka temat med svarta spröjsade glaspartier och behålla betongen synlig. Det bef. Tego-taket lackades svart i de öppna gemensamma delarna där vi också fällde in ett mässingsfärgat metallraster. Och för att skapa ett fint möte mellan det hårda och polerade kompletterade vi ytorna med mjuka material, varma toner i rost och beige och mycket draperad textil.

Vi skapade väl tilltagna gemensamma ytor som innefattar lounge, bistro med ett öppet och socialt kök som angränsar till en mer aktiv yta där man hittar ett av Sveriges snyggaste kombinerade mötes- och pingisbord ackompanjerat av ett väl så snyggt shuffleboard. När vädret tillåter så kan man också sätta sig på den angränsande terrassen för att avnjuta en kaffe och ett samtal i solen.

Vackra målade valv skapar tredimensionella effekter på de höga väggarna och den välvda formen återkommer i mattor, skurna textiler och specialdesignade möbler, som t ex. det vackra barbordet som inbjuder till att stanna upp och ta in atmosfären och prata med någon förbipasserande. Tillsammans med mycket gröna växter och ljus som flödar från takfönster skapas en lugn och härlig atmosfär. Med en behaglig musikslinga i högtalarna får man känslan av att befinna sig i en lyxig hotellounge.

Medverkande

Företag: Fastoffice, en del av Fastpartner
Arkitekt: Helena Kozak, Format Arkitektur AB

Relaterade inlägg

Laddar inlägg