EY nya kontor- tar verksamheten in i framtiden

Läs om gestaltningskonceptet som tog fasta på mötet mellan stad och natur. Som med multifunktionella ytor nyttjar färre kvadratmeter i det aktivitetsbaserade kontoret och där arbetsytor är uppdelade i zoner för allas behov.

Spara

Inspiration från naturen

Gestaltningskonceptet tog fasta på mötet mellan stad och natur under det bärande konceptet Stockholm, City of Islands. Trappor som hämtat sitt uttryck från stadens broar binder samman våningsplan och zoner likt öar. Stockholms idylliska solnedgångar och mulna skyar inspirerade innertakens sträckmetall i aluminium som delvis är lackade i kopparkulör. Kontorets färgpalett varierar mellan våningarna från Söders höjder till varma skärgårdsklippor med ljusa, dova pasteller och naturkulörer i grått, brunt och beige.

Aktivitetsbaserade ytor för alla behov

Multifunktionella ytor nyttjar färre kvadratmeter i det aktivitetsbaserade kontoret. I de fyra våningsplanen som kontoret disponerar är arbetsytorna är uppdelade i zoner. Du kan välja att arbeta tyst och fokuserat eller integrera med kollegorna i de många loungeutrymmena. Det finns även enskilda mötesrum, anpassade för såväl digitala som fysiska möten. Även här har stor omsorg lagts på detaljerna, helt i linje med inredningskonceptet och för att skapa en trivsam och funktionell miljö.

Ett kontor att längta till

Framför allt har man valt ett tidlöst uttryck som ska hålla över tid. Och det gäller hela kontoret, inte bara de publika delarna. På samma sätt som det är viktigt med innovation och effektivitet, är det viktigt med god ergonomi, behaglig ljusmiljö och bra belysning. Känslan av ett hemtrevligt vardagsrum förverkligas genom ovanligt mycket unik inredning, variation och närvaro av växter, mattor, textil och accessoarer. Resultatet är ett kontor med hälsofrämjande miljö som ligger i teknisk framkant. Ett kontor där tidlösa naturmaterial bidrar till ett uttryck lika bestående som kobbar och skär.

Motivering nominering - "Sveriges snyggaste kontor"

EY’s nya Stockholmskontor tar verksamheten in i framtiden med hjälp av effektiva ytor, teknisk innovation och omsorg i varje detalj. Med personligt präglad inredning och detaljnivå i allt från materialval till specialritad inredning har vi skapat ett kontor att ”längta hem” till.

FAKTA

Inredningsarkitekter: Tengbom
Ansvarig för möbelinköp: AB Evert Lindelöf
Snickerier: JCS Snickeri
Area: 7570 kvm
Fotograf: Felix Gerlach

Relaterade inlägg

Laddar inlägg