The next generation of Merck

Vetenskaps- och teknikföretaget Merck har valt att halvera lokalytan på Stockholmskontoret, beläget i SAS huset Gate 01 i Frösunda-vik. Hösten 2022 flyttade Merck in i topp renoverade lokaler.

Spara

Always curious

Hösten 2021 påbörjade samarbetet mellan Bjelkmark Arkitekter som ansvarig inredningsarkitekt och JLL som ansvarig för hyresförhandling och projektledning. JLL hade redan sedan 2020 utfört förändringsarbete för att definierade förutsättningar och målsättningarna för nya Merck. Genom noggrann analys och ett aktivt arbete med medarbetare för att förverkliga målbilden av det nya huvudkontoret, hittade vi tillsammans en ny arbetsplats- och lokalstrategi anpassat efter Mercks behov.

Efter en kreativ workshop och ett aktivt arbete med att för verkliga mål bilden av det nya huvudkontoret, har vi nu tillsammans hittat en ny arbetsplats- och lokalstrategi anpassat efter Mercks behov #ALWAYSCURIOUS.

Kliva in på Merck

Nya huvudkontoret skulle på riktigt kännas som att kliva in på Merck. Genom tydlig brandig, skulle alla, besökare och anställda, direkt bli medvetna om att de nu klivit in på ett av Mercks framtida kontor.

Rätta typer av funktioner

Utmaningen i att halvera lokalytan, men ändå få till en välfungerande öppen, ljus och luftig lokal löste vi genom att använda Mercks branding-färger på ett mer dämpat sätt, skilja arbetsytan från den kreativa, sociala ytan och placera ut ”mobila” mötespoddar. Resultatet blev en varierad trivsam lokal som erbjuder medarbetarna tillgång till rätta typer av funktioner – så som projektbord, kreativa mötesrum, tysta poddar och en stor social kreativ yta för möten och samtal.

Motivering

Hela Merck genomsyras av en strävan att ligga i framkant och på ett nyfiket sätt driva verksamheten framåt med kunden i fokus. Vi har en anda av entreprenörskap som är viktig för oss som tillsammans med den High-Impact Culture ska genomsyra även vårt kontor.
Vi har nu fått framtidens kontor som underlättar för oss att driva vår utveckling och fortsätta bygga vår kultur.

Hela nya kontoret har helt enkelt blivit ”Ett välkomnande kontor nära stan, omringat av natur. Ett kontor med hög energi, skräddarsytt för våra behov, stor variations möjligheter med många sköna soffor, och fungerande tekniska rum.
Vi träffas på det mobila kontoret med dynamiskt samarbete där vi har hög acceptans för varandra, bra samarbeten och har kul”

Nya kontoret har blivit- "The next generation of Merck" .

Inredningsarkitekter: Bjelkmark Arkitekter AB
Projektledare: JLL
Fotograf: Lasse Olsson
Plats: Frösundaviks Allè, Solna
Kvm: 558 kvm fördelat på ett plan
Antal medarbetare: 70

Mer från kunskapsbanken

Laddar inlägg