Ett kontor som lockar och uppmanar till kreativitet

För att attrahera nya talanger krävs ett kontor som lockar och uppmanar till kreativitet, med ytor för möten och social samvaro såväl som för arbetsro. Mojang AB nya våning färdigställdes under 2021 och övriga ytor renoverades och uppdaterades då enligt samma tema.

Spara

Inredningskonceptet bygger på Mojang Studios identitet och Minecraft.

Mojang är ett spelbolag som bl a utvecklar Minecraft- världens största dataspel. Högkvarteret ligger i den vackra gamla tegelbyggnaden Münchenbryggeriet i Stockholm, med utsikt över Riddarfjärden och stadshuset.

Basen i inredningskonceptet bygger mycket på Mojang Studios identitet och Minecraft. Det är byggstenar och pixlar som formar en färgstark, formrik och kreativ miljö, precis som i spelet. Mycket av formspråket har sitt ursprung i en Minecraftversion av naturen. Kulörskalan stämmer också med tegelarkitekturen och berget på vilket byggnaden reser sig.Särskilda magneter på varje våning som lockar

På varje våning finns särskilda magneter som gör att man vill utforska och röra sig mellan våningarna. Så som Minecraftsoffan med ombyggnadsbara puffar/ byggstenar, receptionsdisken med den nya tredimensionella Mojang-loggan som inspiration och Showroom med Minecraftmerchandise. Som anställda som såväl fans får ta del av. Game room med biljard och Minecraft Dungeons eget arkadspel, Multifunktionsrum för workshops/ filmvisning eller yoga, Ljudstudio och Kreativt labb är några exempel.

Trapporna har accentuerats och fått liv och puls med hjälp av kulörer, växter och framför allt belysning. I spiraltrappan skapar en liten projektor ett rörligt vattenspel i taket, en härlig bonus. Huvudtrappans undersida har klätts in med mosspanel där fiberoptik glittrar till som små daggdroppar i solen.Mycket fokus på akustik och ljus

Stor vikt har lagts vid den akustiska miljön, med mattor och textilier, akustisk avskärmning och dämpning. Ljusmiljön är styrbar och individuellt anpassningsbar för att användaren ska kunna påverka sin arbetsmiljö. Vid touch down-platserna i hubben kan man välja att sitta i dagsljus eller andra scenarier beroende på humör och arbetsuppgift. Hyllor som rumsdelare ger även avskärmning och möjlighet till en personifierad arbetsplats, där medarbetarnas favoritprylar får plats.Nomineringens motivering:

”Vårt kontor är en once in a lifetime upplevelse för våra besökare och anställda där lekfullhet möter modernt och industriellt. Vi sitter i den gedigna byggnaden Münchenbryggeriet i hjärtat av Södermalm där vi får njuta av utsikten mot stadshuset varje dag, någonting som våra anställda ofta nämner som en stor tillgång för vårt kontor.

Vårt kontor har även, som tidigare nämnt, många speciella rum som vårt biorum, spelrum, inspelningsstudio, kreativt labb och ett helt eget show room för våra anställda och fans där de kan få Minecraft leksaker och produkter med sig hem efter sitt besök. Oavsett vart man befinner sig i vårt kontor kan man se inslag av karaktärer och färger från våra spel och vårt brand är alltid närvarande.

Vi är - och har alltid varit i grund och botten, ett väldigt lekfullt bolag där fokus ligger på vårt spel, vårt community och inte minst våra anställda vilket visar sig tydligt i vår kontorsdesign. Vi uppmuntrar till att vara aktiv genom att erbjuda våra anställda duschar och produkter från exklusiva varumärken - vi erbjuder även brandade handdukar som vi tvättar upp åt våra anställda - att vara aktiv under sin arbetsdag ska inte vara ett problem på Mojang. Nyaste tekniken i form av konferensutrustning, streaming studio och annat möter en lekfull men ändå professionell design där alla våra anställda kan känna att deras behov möts och deras arbetsdagar kan vara kreativa och produktiva samtidigt!”

Arkitekt och inredningsarkitekt: Reform Arkitekter
Ansvarig arkitekt: Jenny Öberg
Ansvarig för projektledning: Turner & Townsend
Inredningsleverantör: Lindelöfs
Byggare: Molöf
Fotograf: Jason Strong
Ljusdesign: Reform
Akustiker: PE Akustik
Inflyttningsår: 2021

Relaterade inlägg

Laddar inlägg