Från gammalt lager till modernt kontor

Läs om inredningsprojektet i det spännande projektet Corem fastighetsbolags (tidigare Klövern) nya Göteborgskontor som ligger i Slakthusområdet. Här uppfördes det första kommunala slakthuset och lokalen var tidigare ett gammalt kallager. Utgångspunkten var att använda platsen som en inspirationskälla, låta lokalen återberätta dess historia och ta fram beställarens identitet.

Spara

Bakgrund

Corems nya Göteborgskontor ligger i Slakthusområdet i Gamlestaden. Det är den äldsta delen av det som vi idag kallar Göteborg som har en stark egen identitet. Här uppfördes det första kommunala slakthuset och lokalen var tidigare ett gammalt kallager. Genom att binda ihop Gamlestaden med den nuvarande innerstaden utvecklas stadsdelen till att bli en del av framtida Göteborgs innerstad.
Utgångspunkten var att använda platsen som en inspirationskälla, låta lokalen återberätta dess historia och ta fram beställarens identitet.

Modesty Concept har tagit vara på arkitektens tankar och skapat ett inredningskoncept med en modern och flexibel arbetsplats med industriell känsla.

Inredningskoncept med fokus på hållbarhet

I entrén möts man av kontorets hjärta, en gradängtrappa där man kan träffas för att umgås, ha flexibla möten eller öppna konferenser.
De små volymerna med runda väggar beklädda i träpaneler innehåller telefonrummen och små konferensrum och ger ett mjukt och varmt intryck samt fungerar som rumsavskiljare till kontorslandskapen. Hållbarhet var i fokus genom medvetna val av gedigna och hållbara material. Materialval och en inkluderande utformning skapar en unik miljö där alla kan känna sig välkomna.

Visuell identitet tillsammans med lokalens råa uttryck

Corems visuella identitet tillsammans med lokalens råa uttryck, arkitektens mjuka träinslag och vackra materialval ligger till grund för inredningskonceptet. Därav skapades en kreativ och vågad miljö men samtidigt ödmjuk och varm. En långsiktig inredning i estetik, miljö och kvalité. Här ska man som medarbetare trivas och känna stolthet, och som besökare bli nyfiken och inspirerad.

Inspirationskälla och showroom

Lokalen ska fungera som en inspirationskälla och showroom för Corems besökare och hyresgäster. Flera typer av miljöer och material visas upp. Inga val är standard, så som t ex mattor som man ofta ser på kontor idag, men prisklassen håller sig ändå inom rimlig gräns för vad Corems hyresgäster får välja i sina lokaler. Här kan de få se något annat, lite roligare och mer spännande. Hållbarhet har varit en viktig faktor i projektet. Utvalda möbler, material och leverantörer som ligger i framkant.

Inredningen i alla mötesrum skiljer sig från varandra men är ändå i harmoni. Intressant, dynamiskt och flexibelt. Det finns olika rum för enskilt arbete, snabba samtal, utbildning och kreativitet. Rum med olika komfort och olika känsla. Sofistikerat, intressant och kul.

Mångsidig arbetsplats med skön atmosfär

Från ett ruffigt kallager har vi skapat en unik kombo av en mångsidig arbetsplats med skön atmosfär och ett fysiskt showroom för våra kunder att inspireras av. Lokalens utformning samt återbruk av material och möbler i kombination med nytt, nordiskt och funktionellt ger oss en optimal plats att trivas på.

Kontoret återspeglar även Corem’s visuella identitet i samklang med en skön känsla av ljus, behaglig arbetsmiljö och mötesplatser med varierande sittningar.


Projektet kom på tredje plats i tävlingen Sveriges snyggaste kontor år 2020!

Relaterade inlägg

Laddar inlägg