Hotellet som aktiverar alla sinnen- Jacy´z

Jacy´z i Göteborg har blivit en samlingsplats för göteborgare och tillresta. En härlig plats för möten, professionella som nöjesrelaterade. 27 våningar av magi där man underlättat personalens arbete och förstärkt gästernas upplevelse via teknik. Läs om teknik projektet på Jacy´z.

Spara

Teknik för magi och daglig verksamhet

Jacy´z i Göteborg har blivit en samlingsplats för göteborgare och tillresta. En härlig plats för möten, både professionella och nöjesrelaterade sådana. Möjligheten till bra möten finns på flera sätt genom mötesrum, co-working ytor, pool, loungeutrymmen, barer och restauranger. Jacy´z själva beskriver hotellet som 27 våningar av magi. Och för att skapa magin och få ihop den dagliga verksamheten har man installerat smart mötesutrustning, högtalare och styrsystem. Allt för att underlätta personalens arbete och förstärka gästernas upplevelse.

Projektet i korthet

Med höga ambitioner valde ESS Group AV-installatör och produkter med omsorg. Man önskade att produkterna som skulle smälta in, leverera och samtidigt ha god hållbarhet över tid, Informationsteknik fick uppdraget att fylla hotellet med teknik. Design och kvalité var viktiga faktorer i projektet och inte minst användarvänligheten för både personal och gäster. För att träffa rätt med produkterna bjöd Informationsteknik in ESS Group till tester och demos av olika produkter, då ljud och bild upplevs bäst i verkligheten. Projektet sträckte sig från mars 2021 till november 2022.

Bra upplevelser för gäster och personal

En viktig del i arbetet var att skapa smidiga lösningar för hotellets medarbetare. Oavsett var i hotellet de arbetar. Ett exempel är konferensavdelningen där Informationsteknik installerade ett helt automatiserat bokningssystem som innebär att varje möte eller konferens skapas direkt i systemet. Med hjälp av rörelsedetektorer i dörren sätts sedan all teknik i mötesrummet i gång när gästen stiger innanför dörren.

Detaljerna som skapar atmosfär

ESS Group hade en tydlig målbild över hur Jacy´z skulle bli. En mötesplats utöver det vanliga. Genom projektet har detaljerna varit styrande. Man ville inte bara bygga ett nytt hotell i Göteborg, utan något extraordinärt. Ett hotell som aktiverar alla kroppens sinnen, där alla delar vägde lika tungt under planeringen. Från maten i restaurangerna till känslan på sängkläder och ljudupplevelsen i hela hotellet.
- ESS Group har mycket samlad kunskap om ljud och design och har fantastisk fingerspetskänsla för detaljerna som skapar spännande hotellmiljöer för gästerna, Karl Arnell som ansvarade för upphandlingen som säljare för Informationsteknik.

Zon för zon

Ett stort hotell som Jacy´z krävde att man tittade på utrymmena zon för zon, ritning för ritning och rum för rum. De olika rumstyperna och deras syfte var avgörande för vilken typ av teknik som skulle placeras var och samtidigt hålla en genomgående kvalité. Hela projektet skissades upp i mjukvaruprogrammet D-Tools, där varje komponent och produkt placerades direkt i ritningen. Både Informationsteknik och ESS Group kunde på så vis få en komplett dokumentation av varje rum, detalj och kabel. Allting visualiserades även i mjukvaruprogrammet vilket till stor del styrde slutresultatet av produktval, färgval och att rätt ljudkvalité kunde uppnås i respektive utrymme.

Samarbete i flera led

Nästan 3000 olika produkter installerades på Jacy´z vilket gjorde projektet otroligt komplext. Samarbetet med andra underleverantörer i byggprojektet var avgörande för att få ihop helheten. Informationsteknik var med tidigt i byggprocessen för att kunna optimera tekniken och få den att smälta in i arkitekturen på ett naturligt sätt. Varje vrå skulle hålla toppklass. Löpande avstämningar, en tydlig struktur och ansvarsfördelning var av största vikt för nå visionen. Tydlig kommunikation och förtroende gjorde att slutresultatet nådde över förväntningarna. Jacy´z är en möteplats utöver det vanliga.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg