Scandinavian simplicity meets new technology

IT distributören TD Synnex/ Tech Data flyttade in våren 2022 i sitt nya kontor i Gustav III:s Boulevard i Solna. De nyrenoverade lokalerna hade helt rätt förutsättningar för den fortsatta utvecklingen av framtidens teknologi, plats för kreativitet och tillväxt.

Spara

Ett samarbete startade

Våren 2021 påbörjade samarbetet mellan Bjelkmark Arkitekter som ansvarig inredningsarkitekt och Tenant & Partner som ansvarig för hyresförhandling och projektledning. Tenant & Partner hade redan sedan 2020 utfört ett gediget lokalsök och förändringsarbete för att definierade förutsättningar och målsättningarna för nya TD Synnex/ Tech Data.

Efter en kreativ workshops, blev bilden tydlig

Återbruk och ett medvetet miljötänk utöver ledorden Attractiveness, Collaboration, Engagement, Productivity, Sustainability, skulle vara fundamentet för det skräddarsydda konceptet.
Det nya kontoret skulle kännas som ett kontor i Sverige och Norden med tydliga miljöval och återbruk, mycket trä, ljusa färger, grönska och ett inbjudande känsla som gör att alla vill stanna kvar.

Fina resultat

Som besökare och anställd välkomnas du idag in i den ljusa receptionen och loungen, som ligger i en öppen anslutning till den stora matsalen, ”Hjärtat” i lokalen. En plats för gemensamma frukostar och luncher sociala tillställningar, stormöten eller varför inte en pingismatch.

Den öppna planlösningen inne i kontorsdelen har variation av traditionella arbetsbord och olikformade projektbord som uppmuntrar till kontakt och kreativa arbeten. Det finns gott om små tysta rum för enskilda samtal eller för mindre informella möten.

Tech Data är också det enda kontoret i huset som har en egen inomhusterrass. Vi ville ha en utekänsla fast inomhus. Vi fick en stor pergola, specialritade träbänkar och bord och en omgivning med utemöbler, plädar, fällar och mycket växter.

Motivering- Sveriges snyggaste kontor

TD Synnex/ Tech Data har blivit ett kontor där miljöval, återbruk och medvetenheten kring dessa viktiga aspekter har blivit tydligare för alla. Våra hållbara val ger hållbarhet över tid. Det är ett kontor som speglar TD Synnex/ Tech Data som företag på ett nordiskt, svenskt sett. Erbjuder alla anställda och besökare olika funktioner och flexibla arbetsmiljöer och behov. Framför allt, ett kontor som på riktigt har lyckats förmedla företagets kultur och värderingar.

Med god arkitektur har TD Synnex/ Tech Data blivit det vi hela tiden har strävat efter, ett kontor där "Scandinavian simplicity meets new technology”.

Delaktiga i projektet:

Ansvarig inredningsarkitekt: Bjelkmark Arkitekter- Janne Bjelkmark
Ansvarig arkitekt: Bjelkmark Arkitekter- Janne Bjelkmark
Ansvarig för projektledning: Tenant & Partner – Sten Ryding (Bygg), Ellinor Svennar (Inredning/ Bygg).
Inredningsleverantör: Tenant & Partner
Fotograf: Jason Strong
Återbruksarbete: Projektgruppen
Snickeri: Nils Holger
Kvm: ca 1500 kvm fördelat på ett plan
Antal medarbetare: 180
Plats: Gustav III:s Boulevard 32, Solna

Relaterade inlägg

Laddar inlägg