Toca Boca Campus

Toca Boca Campus är inte och ska inte vara ett kontor i ordets klassiska bemärkelse. Det är en lekfull, fantasifylld och flexibel arbetsplats där både besökare och medarbetare kastas in i spelens fantastiska värld. Det är en plats för möten, inspiration och kreativitet, helt inspirerat av företagets produkter och digitala värld. Skapat med omtanke och kärlek, ner till minsta detalj är detta ett ställe där man vill vara, jobba, utvecklas, umgås, leka, spela och vara kreativ – oavsett om man är en vuxen anställd eller en yngre besökare.

Spara

Visste du att det inte bara är de som jobbar på Toca Boca som hänger på campuset? Det finns nämligen publika ytor där gäster, stora som små, får ta del av den upplevelse som är Toca Boca. Bland annat en fullt utrustad verkstad för konstnärliga och kreativa syften, utrymmen som är uppbyggda efter platser i spelet, ett spelrum och annat.
För den anställda är det aldrig bara ännu en dag på kontoret. Toca Boca Campus är, enligt dem själva, mycket mer än ett kontor – eller som de uttrycker det: ”Det är i mångt och mycket en plats för möten och inspiration – en kreativitetsfrämjande och inkluderande förlängning av alla de spel som har gjort det möjligt för miljontals barn världen över att leka och utforska världen på sina egna villkor.”

För full flexibilitet och oändliga möbleringsmöjligheter är elen dragen i en gul ränna som löper i taket. Det finns många olika sorters mötesrum och -platser, bland annat ett växthus, ett par terrasser och traditionella – men allt annat än konservativa! – konferensrum. Det finns inga fasta skrivbordsplatser, utan arbetsdagen och miljön anpassar man själv efter vad man har för behov och känner för den dagen. Lokalerna andas lek, nyfikenhet och kreativitet och detta är allt annat än ett klassiskt kontor – det är en upplevelse.

”Med ett noga genomarbetat koncept har Toca Boca och Spectrum Arkitekter lyckats sammanfoga och förkroppsliga spelutvecklarens produkterbjudande och värderingar i en helt ny typ av fysisk miljö som är välanpassad till det moderna, hybrida arbetslivet bolagen står inför. De har tillsammans skapat en säregen yta som skriker ’the power of play’ och som stärker organisationen, det kreativa idéarbetet och kundrelationerna samt möjliggör en hållbar tillväxt både på kort och lång sikt. Toca Boca Campus är således, i alla avseenden, ett praktexempel på framtidens arbetsplats.”

Ansvarig inredningsarkitekt: Spectrum Arkitekter
Toca Boca Lina Persson Johanna Andersson Sebastien Roux
Ansvarig för projektledning: Ciceron
Inredningsleverantör: Input interiör
Fotograf: Fredrik Bengtsson
Inflyttningsår: 2022

Relaterade inlägg

Laddar inlägg