Alla påverkar alla- även de du inte mött

Vem tar du med dig till jobbet idag? Dina barn, busschauffören, kompisen på facebook? En av mina kommunikationssanningar är att Alla påverkar alla - till och med de ni aldrig mött...

Spara

Alla känner alla inom sex steg

Det sägs att alla människor på jorden känner varandra inom sex steg. Jag känner till exempel inte Lady Gaga. Men jag känner en som känner en som känner henne. Två steg mellan mig och henne. Längre är det inte. Detta borde därför betyda att vi påverkar varandra mer än vi vet. Vi blir också påverkade av människor vi inte ens träffat.

När jag träffade min kund tidigare idag (digitalt) så kom jag in i mötet med min familj, med det sköna gänget jag föreläste för strax innan, kollegor etc. Jag kommer också dit med mina kontakter på LinkedIn som jag just varit inne på. Och det är bara jag. Min kund kom in i samma möte med sina kontakter, vänner, familj - och deras kontakter osv.

Du är som en sten

… som släpps i vattnet. Vågskvalpet är din påverkan. Störst närmast dig men det fortsätter hela vägen till stranden. På vägen blandas det med andras vågor. Är du en stor sten eller ett gruskorn? Är du en positiv våg eller en negativ? Du bestämmer.

När du kommer till din arbetsplats, inse att allt som händer inte beror på dig och inte ens på er, utan på ett otroligt komplext nätverk av känslor från människor i flera led. Var ödmjuk och sikta på att vara den positiva kraften som gör gott till människor, även du inte ens har träffat

Fem tips till dig som vill vara en positiv kraft

  1. Beröm dina kollegor och medarbetare. Vi får alldeles för lite beröm till vardags med en skev idé om att inte säga något när allt är bra.
  2. Ha vad-har-gått-bra-möten. I dessa möten lyfter ni allt ni är tacksamma för den senaste veckan. Inget gnäll är tillåtet.
  3. Kommunicera hoppfullt om framtiden. Att känna framtidstro hjälper oss att vara en positiv kraft.
  4. Sluta plåga folk med olidliga PowerPoint slides. Folk kommer åka hem och ta ut sin ilska och frustation på sin familj. Och det är ditt fel.
  5. Ta ett djupt andetag innan du går in i ett möte. Bestäm dig för vilka inom dig som inte får följa med in på mötet. Checka in dem på ett mentalt bollhav på IKEA. Gå sedan in i mötet med ett positivt sinnestillstånd.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg