Är du trött på att se andras näsborrar i de digitala mötena?

Många har sin dator placerad så att deras datakameror filmar dem underifrån. Det vi ser då är deras näsborrar väldigt stort i bild, deras hakor och de trista taken i rummen de befinner sig i. Inte så trevligt!
Och en form av härskarteknik!

Spara

Varför ska man höja sin dator? Alternativt skaffa en extern kamera?

Jo, för att upplevelsen hos den man kommunicerar med blir att man ”tittar ner” på personen när man har datorn placerad så man filmas underifrån.. Omedvetet eller omedvetet känner den man kommunicerar med obehag. Man upplevs von oben..Det kan uppstå många missuppfattningar och felaktiga värderingar samt att den positiva känslan för personen sjunker.

Den goda kommunikationen sker på samma nivå!

Det är viktigt för den mänskliga kommunikationen att vi samtalar så jämlikt som möjligt.Man blir lättare att förstå och möta. Vi ser personens hela ansiktsuttryck bättre och inte bara hens näsborrar. Man framstår som mer trovärdig och levande om man visar sig rakt framifrån både bokstavligen och bildligt! När man har kameran i ögonnivå visar man respekt för den man möter - för ingen står väl inte på en stol och tittar ner på den man pratar med i ett vanligt fysiskt möte?

Relaterade inlägg

Laddar inlägg