Att möta en person som har hamnat i det negativa - 10 tips

Du möter personer som verkar ha fastnat i ett gnälldike med kvicksand men inte lyckas ta sig upp. Inget är bra och allt ser grått ut. Dessa människor ser bara saker att klaga på. Ja, det är just energitjuvens tecken. Har du upplevt det påfrestande att vara i deras närhet? Kanske du känner att du lätt blir smittad av energitjuvens mentala gråväder. När du själv blir trött är det lätt att de gråa glasögonen åker på och du ser världen genom ett grått filter. Hur kan vi bryta stark negativitet?

Hur kan du möta energitjuven på ett vänligt och effektivt sätt?

Enligt forskning har vi två känslosystem i hjärnan. Det ena för positiva känslor och det andra för negativa känslor. Låt oss kalla dem för solskenshjärnan och grådaskhjärnan. Energitjuven upptäcks lätt då den kännetecknas av att den har fastnat helt i det negativa och har låtit grådaskhjärnan tagit över. En energitjuv ser inte situationen som den faktiskt är, därför att personen missar det som trots allt, är bra, solskenhjärnans perspektiv.

Tips om hur du kan begränsa grådaskhjärnan så att solskenshjärnan också kan få utrymme att säga sitt i situationen!

  1. Undvik att dras med genom att sätta mentala gränser: Använd tankestrategier för att begränsa att bli smittad av en negativ härdsmälta. Logiska tankar lugnar känslor. De blir en kognitiv broms för den lättväckta grådaskhjärnan. Ett exempel: Tänk att det endast är grådaskhjärnans perspektiv. Fundera på hur just du kan lyfta in solskenshjärnans perspektiv? Åtminstone minska grådaskhjärnans grepp om situationen?
  2. Bekräfta och lyft sedan ett annat perspektiv: Exempel på bekräftande meningar: 1. Jag förstår hur du tänker, Intressant perspektiv. Sedan ger du ett exempel på att lyfta ett annat perspektiv: • "Så här tänker jag om detta … • Vad intressant att du tolkade chefens ord så. Jag tolkade det så här …"
  3. Ställ frågor som ”knuffar” personen till att bredda sitt perspektiv: Det brukar sällan hjälpa att säga till en väldigt negativ person: Undvik att säga att den är negativ, det biter inte. Leta istället efter minsta lilla sak som du kan ställa frågor om som gör att personen ”knuffas” att tänka åt ett mindre negativt håll.
  4. Vad är det minst dåliga? Om du inte lyckas vända ett väldigt negativt samtal, prova med: "Okej, men vad är minst dåligt av allt? Grådaskhjärnan släpper ofta sitt grepp om situationen då eftersom det ändå något bra med att prata om det som är minst dåligt.
  5. Använd "Om" - frågan… … : Om det här skulle hända, vad du skulle göra då? Då blir grådaskhjärnan lite tvingad att rikta sitt fokus åt ett mer positivt håll. Om-frågan öppnar upp nya tankespår och en grådaskhjärna som kör på i full fart kan därmed få en paus. Exempel: Du ska ju inte byta jobb just nu trots att du inte trivs, men om du skulle göra det, vilket jobb skulle du söka då?
  6. Uttryck det du känner och säg ditt önskemål: "Just nu har jag mycket omkring mig som tar massor med energi. Jag skulle därför uppskatta om vi kunde fokusera på det positiva under vår stund tillsammans i dag. Är det okej för dig?" När du berättar att det är just idag signalerar det att det är viktigt här och nu, det är begränsat till dagens stund och kan därför förhoppningsvis vara lättare att ta in och leva upp till.
  7. Ibland behöver vi överdriva det negativa till en yttre gräns: DOCK Behöver detta tips användas med försiktighet i allra högsta grad. Det är ändå ett tips jag vill ge dig då jag har sett situationer där det har varit den enda framkomliga vägen till att nå en grådaskhjärna. Du håller helt enkelt med och stämmer in i klagandet allt du kan. Du gör klagandet ännu värre och understryker hur dåligt allting är och lägger till en till nivå av missnöje. Nästintill att det blir överdrivet och då kan det bli att personen själv sätter en gräns för grådaskhjärnans framfart. Fungerar det inte, byt strategi snabbt.
  8. Sätt gärna situationen i ett större sammanhang: Om vi har för stor belastning över tid kan grådaskhjärnan lätt ta över. Varför? För att det inte finns någon som helst energi kvar till solskenshjärnan. Då behöver vi återhämtning så att vi orkar koppla på solskenshjärnan igen.
  9. Ställ frågor då vi alla är olika: En del personer som ofta är negativa är egentligen ambitiösa personer som antingen missuppfattats eller har fastnat i att älta problem istället för att prata om lösningar. Mycket tid läggs på det som är fel istället för att ägna tiden åt hur problemen kan lösas. Vi behöver hjälpa till så att mer tid läggs på lösningen? Vi kan ställa frågor med ett lösningsinriktat perspektiv. Exempel: Vilken lösning tycker du skulle vara bäst? I de bästa av världar, hur tycker du att det skulle vara då?
  10. Sätt fysiska gränser: Ser du att det är helt omöjligt att få stopp på en outtröttlig grådaskhjärna som kör på som en ångvält? Sätt då fysiska gränser. Måste du umgås med den personen? Du kanske inte måste, men kanske trots allt vill? Bestäm dig för hur lång tid du vill vara med personen redan innan ni träffas och håll dig till det. Du har själv ett ansvar för vilken miljö du tillåter dig att vara i. Det är bara du som kan ta det ansvaret. På arbetet är det en tydlig ledningsfråga att se till att få stopp på gnäll som flödar fritt på en arbetsplats eftersom det skapar en ohälsosam arbetsmiljö.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg