Beijer Bygg servicekontor

Mellan byggplats och kontor

Utmaningen

När Ljusrum anlitades av Beijer för att gestalta det nya servicekontoret kom vi in relativt sent i projektet. Detta innebar att idéer togs fram samtidigt som bygget pågick, och med personalen kvar i lokalen under ombyggnationen.
Vanligen är arkitektkontoret med redan från start, ofta när kunden fortfarande letar efter lokal eller precis har skrivit kontrakt. Planritningen var redan satt och bygget skulle starta om en vecka när Beijer insåg att de behövde hjälp med gestaltningen av lokalerna.

Strategi och resultat

Trots den framskridna tidplanen gjordes det några viktiga ingrepp i planlösningen för att utnyttja dagsljuset i lokalen bättre till alla anställdas fördel. I sista stund adderades det dessutom ytor för fokuserat arbete för att komplettera de öppna kontorsytorna.
De fysiska butikerna är viktiga för Beijer, och för att kärnan i bolaget verkligen skulle synas även på det nya servicekontoret arbetade Ljusrum fram konceptet ”byggplatsen”. De har omvandlat den klassiska arbetsplatsen till byggplatsen och använt olika typer av material som butikerna säljer, alltifrån byggskivor och plywood till OSB-skivor och takmaterial. Målet var att det skulle kännas tydligt varifrån inredningen kommer. Man har samarbetat tillsammans med leverantören Rekomo för att kunna använda så mycket begagnad inredning som möjligt. Detta innefattar bland annat möbler, akustikmaterial och armaturer – närmare 90 procent av alla möbler är begagnade.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg

search
search

Vill du spara dina favoriter?

Dina hjärtmarkerade poster sparas bara så länge du har webbläsarfönstret uppe. För att spara posterna till senare, kan du logga in eller skapa ett kostnadsfritt konto.

Skapa konto Logga in