Castellum Södra

När Castellum bestämde sig för att utlokalisera sin lokalavdelning för södra Göteborg fick Kaka Arkitekter chansen att inreda deras nya kontor i Högsbo. Syftet med flytten var att komma närmre fastigheterna och hyresgästerna man ansvarar för. Detta innebar att en grupp medarbetare fick flytta ifrån huvudkontoret. Med den här inredningen ville vi få avdelningen att se fram emot flytten och ge dem ett kontor som är lika fint som det gamla, bara annorlunda.

Hit kan man komma och ladda batterierna

Medarbetarna på Castellum södra Göteborg är ofta på språng när de tar hand om sina fastigheter och träffar sina hyresgäster. På lokalkontoret kommer man in och tankar ny energi tillsammans med sina kollegor. Här har vi gjort plats för vila och avskildhet såväl som glädje och gemenskap. Traditionella skrivbordsplatser blandas med mjuka biblioteksytor och projektbord för samarbete.

Atmosfären balanserar på gränsen mellan hemmamys och hotellounge. Vi har pepprat med mjuka, dämpande material och en variation av texturer som både är vackra att se på och sköna att ta på. Den ombonade atmosfären kontrasterar mot världen utanför, ett ganska kalt och hårt industriområde. Här går man in i något helt annat.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg