Collector Bank

En inredning som utmanar bilden av hur en bank ser ut. Det blev Kakas uppdrag när Collector Bank skulle flytta in i nya lokaler. Bort med det strikta och in med det kreativt lekfulla. Här kan en bankdirektör möta sina medarbetare i playstationturnering på lunchen.

En färgklick i läppstiftet

När Collector Bank skulle flytta in i nya lokaler vid Lilla Bommen fick Kaka i uppgift att rita ombyggnationen i det som i folkmun kallas Läppstiftet, en byggnad ritad av Ralph Erskine på 80-talet.
Här skapade vi ett färgrikt kontor för ca 500 medarbetare som tidigare suttit på flera olika adresser i Göteborg.

Entréplan innefattar en stor representationsyta med ett större mötesrum och flera mindre mötesplatser samt möjlighet att sitta avskilt. Här finns även reception klädd med laserskuren plåt och en platsbyggd läktare med väggmålning av den lokala konstnären Ellen Macke Alström.
Via en central trappa nås ytterligare fem våningar med arbetsplatser, mötesrum och sällskapsytor samt en takterrass. Varje våning har inretts med en unik färg vilket skapar en vacker effekt i den centrala ljusgården. Mycket av möblerna från tidigare kontor har kunnat återbrukats och har kompletterats med nyinköp.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg