Fritiden Hotell & Kongress

Drar besökare med teknik i framkant
En gång hjärtat i svenskarnas semesterinspiration. Fritiden är ett stycke svensk historia som har antagit formen av ett påkostat hotell- och konferensbygge med teknik i toppklass.

Stora bassängen blev kongress

Kongresshallen utgör nu en del av den stora bassängen som man gjöt ett lock på, och läktaren är bevarad. Kongressen i sig är, som sig bör, ganska tekniktung. Inte minst som den också är avsedd för mindre konserter. Det innebär ljusrigg i taket och högre krav på ljudanläggning/PA än vid en vanlig kongressal. Valet landade på line array-systemet Bose ShowMatch och som är upphängt med trossar i taket. Kunden valde också att ha en hörslinga för personer med hörselnedsättning. Därtill finns fyra digitala trådlösa mikrofonsystem av typen Shure ULX-D.
Men det som fångar ögat är nog den gigantiska LED-skärmen. Det är en Samsung Onyx med 4K-upplösning på hela 18 kvadratmeter. Det är, om uppgifterna stämmer, en av de första 4K-upplösta skärmarna i det här formatet i södra Sverige. Fördelarna med LED jämfört med en projektor är att den har betydligt bättre bild, längre livslängd och är lättare att installera snyggt. Dessutom är de tysta.
En finess i kongressalen är en samarbetsfunktion som går ut på att upp till fyra samtidiga användare kan dela sina skärmar trådlöst till den stora LED-skärmen. Samtidigt. Oavsett vad besökaren kommer med för enhet.

Bakgrundsljud i alla publika ytor

Hotellet är helt nybyggt på samma plats som en tidigare tillbyggnad från 80-talet. Här har Informationsteknik installerat 74 tv-skärmar i alla rum och sviter. Hotellgästen är inte fast i hotellets kanalutbud eftersom det går att skicka ljud och bild via Chromecast till hotell-tv:n.
I hotellets korridorer, uppe i takbaren och vid badtunnorna finns ett ljudsystem som spelar bakgrundsmusik. Anläggningen sträcker sig även till restaurangen i gamla badhuset, boulebanan under det gjutna locket på den gamla bassängen, samt i massagedelen intill.
Restaurangdelen drivs av Harrys, där det gamla bevarade hopptornet står som en symbol för den unika miljön. Under tornet finns hotellbaren dit bakgrundsmusik också så klart är framdraget.

Relaterade inlägg

Laddar inlägg